“ The whole charm of the dog lies in the depth of the friendship and the strength of the spiritual ties with which he has bound himself to man” (Lorenz: 1954: Xi)
IMG-20181119-WA0002
over sky dogwalker

Ik ben Ajit Quirindongo en ik ben “Sky dogwalker”. Geboren in Nijmegen en opgegroeid op Curaçao. Als hondenliefhebber was het ook belangrijk om honden te hebben als bewaking voor huis en tuin, maar voor mij waren het mijn beste maten die mij overal volgden. Op zeer jong leeftijd begon ik dieren te bestuderen in hun natuurlijke omgeving. Het gedrag van dieren in de natuur was voor mij het meest intrigerend omdat het voorspelbaar werd na lange observaties. Dieren gebruiken vooral energie, lichaamstaal en geluid om te communiceren en zo zag ik snel dat wij als mensen veel invloed hebben op onze omgeving en dus ook de dieren in ons omgeving. Ik begon pas echt te trainen toen ik wat ouder werd, maar de boodschap was altijd hetzelfde. Als je de rust bewaart, assertief bent en het dier met respect behandelt, zal je dat ook terugzien in het gedrag. Om daarin balans te vinden, is moeilijk en dit heb ik ook zelf door de jaren heen geleerd. Wanneer je met dieren werkt, word je vaak herinnerd om die balans te behouden.

In Nederland heb ik meer ervaring opgedaan in het trainen van honden van vrienden, buren en asiel-pension-kennel. Ook heb ik gedurende mijn studie en loopbaan gewerkt met allerlei huisdieren in een dierenartspraktijk, in de dierentuin, de diergeneeskunde en ook met landbouwdieren. Na verloop van tijd begreep ik hoe belangrijk “Energie” is in de omgang met dieren. Als ik op een rustige en assertieve manier mijn boodschap overbreng naar het dier, dan wordt het beter opgenomen en verwerkt in de hersenen.

Voor mij is het belangrijk dat de dieren op een positieve en constructieve manier geprikkeld worden, zodat ze in huis dezelfde vorm van balans hebben als tijdens een wandeling, training of sport. Ik geniet daarvan omdat het mij energie en inspiratie oplevert, zodat ik verder kan ontwikkelen in de manier waarop ik mijn methodes zou willen toepassen. Door mijn achtergrond als dierverzorger, paraveterinair, research technician en kynologisch instructeur (in opleiding) heb ik veel ervaring opgedaan in de loop der jaren. Zo heb ik expertise opgedaan in injectietechnieken, chirurgische technieken, laboratoriumonderzoek, gezondheidsbewaking, gedragsobservaties en heb ik algemeen klinisch onderzoek bij dieren toegepast. Ook ben ik in bezit van het honden EHBO-certificaat en het honden- en kattenbesluit.

Ongewenst gedrag kan ook door andere factoren komen zoals verkeerde voeding, ziekte, hormoon onbalans, allergieën etcetera. Daar mijn achtergrond neem ik alle aspecten mee in mijn aanpak. Na alle factoren in kaart gebracht te hebben van het ongewenst gedrag, kan ik mijn diensten gedegen aanbieden en in overleg met u naar een passende werkwijze zoeken.

Sky was mijn eerste hond (pitbull terrier x staffordshire bull terrier) in Nederland, die ik als jong volwassene heb opgevoed en getraind tot een super lieve, volgzame en trouwe vriend. Door omstandigheden en na een zware periode moest ik de beslissing maken om hem bij familie te plaatsen. Uiteindelijk was dat de beste beslissing voor hem en via Sky dogwalker wil ik hem eren door anderen te helpen. Het contact met honden en huisdieren in het algemeen is sindsdien alleen maar gegroeid. Net als Luke Skywalker wil ik ook proberen deze nieuw gevonden energie voor GOED te gebruiken!

“I’m Sky dogwalker. I’m here to help you”