tag
Werkwijze Sky dogwalker

Het idee achter “Sense of energy” komt van het aanvoelen van bepaalde energie van alles om ons heen. Hiermee wil ik eigenlijk aangeven dat de manier waarop wij met onze dieren omgaan erg van belang is om het gewenst gedrag te kunnen verkrijgen. Door een druk stressvol werkleven wordt het belang soms onderdrukt, waardoor er op dat moment niet met de juiste energie gehandeld wordt naar het dier. We hebben allemaal wel zo’n moment gehad met onze huisdieren, maar weten wel dat dat niet de oplossing is om het probleem aan te pakken. Ook zijn er genoeg honden die nooit mee kunnen met de uitlaatservice in verband met gedragsproblemen, dus ook voor deze honden kunnen mijn diensten van belang zijn.

Sky dogwalker verleent zijn diensten in de regio Utrechtse Heuvelrug, Utrecht en omstreken. Als u gebruik wilt maken van een combinatie van diensten, bijvoorbeeld uitlaatservice en training dan is dat ook mogelijk. Na telefonisch of mailcontact komt eerst een intakegesprek waarbij een kennismaking plaatsvindt om alles door te spreken. Dit is namelijk ook een perfect moment om de hond(en) te leren kennen en het gedrag kort te bestuderen. Uw wensen worden meegenomen in het maken van het plan van aanpak. Hierna worden de contracten getekend en het gekozen traject gestart.

Uitlaatservice

De uitlaatservice zorgt voor de nodige fysieke beweging voor de honden, hierbij kunt u denken aan boswandelingen in groepen van maximaal 4 honden. Ik vind het belangrijk om een volledige wandeling “The Walk” te geven waarbij de honden zowel fysiek als geestelijk uitgedaagd worden.

Training

De individuele wandeling training zorgt voor een evenwichtig huisdier, omdat er consistent aan bepaald ongewenst gedrag gewerkt wordt op een regelmatige basis. Er is wel kans dat de hond niet altijd via deze weg het ongewenst gedrag helemaal kwijtraakt in huis.

Coaching

Met coaching kunnen gedragsproblemen verholpen worden. Door hondenliefhebbers een traject aan te bieden waarbij de hond niet alleen uitgelaten en getraind wordt, maar waarbij u advies en hulp krijgt bij het onderhouden van het gewenst gedrag.

Vervoer

Voor het vervoeren van de honden maakt Sky dogwalker gebruik van een busje dat ingericht is om de honden op een veilige manier te transporteren. Het busje beschikt over ingebouwde ventilatie, verschillende hokken voorzien van antislip matten, ehbo-box, trainingsbenodigdheden en schoon drinkwater.

Voor informatie over alle diensten en mogelijkheden